KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

 

 

            Ülkemizde her geçen gün giderek artan sağlıkta şiddet vakalarının bir benzeri ne yazık ki 28.08.2022 tarihinde ilimizde yaşanmıştır. Van Barosuna kayıtlı Av. Ahmet Kaçmaz Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Ortopedi servisine giderek görevli hekim ve sağlık personelinin rızası olmadan, mahremiyet koşullarını da hiçe sayarak telefonuyla kamera çekimi yapmak suretiyle serviste ateşli silah yaralanması nedeniyle yatmakta olan müvekkilinin ameliyatının kasıtlı bir şekilde yapılmadığını iddia etmiş, kamera çekimi esnasında görevli hekimlerin odasına izin almadan ısrarla girmeye çalışmış ve bu esnada serviste bulunan diğer hasta yakınlarını da provoke edecek şekilde tartışma ortamına dahil etmeye çalışmıştır. Bir hastaya hangi koşullarda hangi tedavinin verileceği, bunun zamanlamasının nasıl olacağına ancak hekimlerin karar verebileceği, yine bu süreçlerle ilgili bilgilendirmelerin sağlık kurumlarındaki işleyişle yapıldığı bilinen bir gerçek iken Av. Ahmet Kaçmaz saat 19:45 sularında ortopedi servisine giderek tedavi sürecine dair gerçeklerle bağdaşmayan ithamlarda bulunarak görevli nöbetçi hekimlerin yoğun çalışma koşullarına rağmen kamusal hizmeti yapmalarına engel olmuş, sonrasında yaşanan arbede neticesinde her iki taraf da darp raporu alarak birbirlerinden şikâyetçi olmuşlardır.

            Aslında Bir çok toplumsal olayda beraber çalıştığımız Van Barosu bu olayın detaylarının anlaşılmasına fırsat vermeden,  görevleri kapsamında olmadığı halde tıbbi tespitlerde de bulunarak apar topar basın açıklaması yapma yolunu tercih etmiştir. Aynı zamanda  şiddetin en büyük mağdurlarından olan sağlık emekçilerini hedef gösterecek şekilde sosyal medya paylaşımları yapmıştır.  İlimizde birçok çalışmayı ortaklaşa yaptığımız, sağlıkta ve hukuk camiasında yaşanan şiddet olaylarına ortak tepki geliştirdiğimiz Van Barosunun bu olaydaki tutumunu, uyguladığı bu yöntemi doğru bulmadığımızı, eleştirdiğimizi ifade etmek istiyoruz.

             TTB ve Tabip Odaları olarak başta sağlıkta şiddet olmak üzere şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu ve bu şiddet sarmalının bir an önce son bulması için kararlılıkla mücadele ettiğimizin bilinmesini istiyoruz

             Öte yandan hastanın tedavisinin verilmediği şeklinde asılsız iddialarda bulunulmasından dolayı ilgili anabilim dalından hastaya ait tedavi sürecine dair bilgilendirmenin kamuoyuna yapılması tabip odamızca talep edilmiştir.

            Van Hakkâri Tabip Odası olarak  yargıya taşınan bu olayın takipçisi olduğumuzu, şiddet olaylarına karşı tüm kurumların ortak bir kararlılıkla mücadele etmesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

 

                                                                                                   VAN-HAKKARİ TABİP ODASI